A Gazdaság és kultúra c. tanulmánykötet bemutatója
és a Bolgár Kulturális Fórum
megalapításának 15. évfordulója

2014. december 4. (csütörtök), 18.00 óra
Országos Idegennyelvű Könyvtár
Budapest, VI. Molnár u. 11.

A kötetet bemutatja: Dr. Mészáros Andor, történész

A tanulmánykötet a Gazdaság és kultúra: a nemzetiségek gazdasági és kulturális tevékenysége Magyarországon a 19. és a 20. században c. tudományos konferencia előadásait tartalmazza. A kötet hiánypótló munka a magyarországi nemzetiségek gazdasági és kulturális szerepének kutatásában. Lehetőséget ad annak újragondolására, mekkora szerepe volt a Magyarországon élő nemzetiségeknek a magyar ügy és a kultúra előmozdításában. Más szempontból a tanulmányok a nemzetiségek számára is lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerjék a történelmi múltjukat és a jelenre vonatkoztatható tanulságait.

A kötet megjelenését támogatták:

Emberi Erőforrások Minisztériuma,

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Bolgár Önkormányzata,

Kecskeméti Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat

 

 

1%-os felhívás!

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a SZJA 1%-ról rendelkező nyilatkozatukban támogassák a Bolgár Kulturális Fórum céljait, törekvéseit. Bolgár Kulturális Fórum Egyesület. Adószám: 18168499-1-43
Az eddigi felajánlásokat, támogatásokat az egyesület vezetősége ezúton is köszöni, és továbbra is számít rájuk!

 

Szeretne értesülni programjainkról?

Kérjük, küldje el nevét és e-mail elérhetőségét a bolgarforum@mail.bg címünkre és értesíteni fogjük Önt az aktuális eseményeinkről.
 

Adományozás

Adományokat és támogatásokat szívesen fogadunk a Bolgár Kulturális Fórum 11709002-20121503 bankszámlájára. A befolyt összegeket az egyesület Alapszabályában rögzített kulturális céljai és tevékenysége megvalósítására fordítja.

 

Támogatóink: