2015. május 11-én, a Szent Cirill és Szent Metód apostolok napján, a Művészetek Házában, Banszkoban megnyílt a "Toma Visanov és köre Magyarországon a XVIII. században" c. kiállítás, amely a budapesti Bolgár Kulturális Fórum együttműködésével valósult meg. Ezzel az eseménnyel indult a hagyományos májusi ünnepségek sorozata Banszkoban, amely a Múzeumi Világnaphoz kapcsolódik. Prof. Dr. Elena Genova, kiemelkedő művészettörténész és a bolgár Újjászületés kori művészet kutatója, bemutatta Toma Visanov - Molera életét, tehetségét és utánozhatatlan művészetét, valamint munkájának érdekes és értékes elemeként a magyarországi ortodox egyházakban megvalósult alkotásait. "A bolgár Banszko városából származó Toma Visanov ikonfestő az egyik legszokatlanabb és legeredetibb egyénisége a bolgár Újjászületés korának" - mondta prof. Genova.

A kiállítás május végéig tart nyitva. A tárlat korábban bemutatásra került a budapesti Bolgár Intézetben és a szófiai Alekszandr Nyevszkij-székesegyház kriptájában.

 

1%-os felhívás!

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a SZJA 1%-ról rendelkező nyilatkozatukban támogassák a Bolgár Kulturális Fórum céljait, törekvéseit. Bolgár Kulturális Fórum Egyesület. Adószám: 18168499-1-43
Az eddigi felajánlásokat, támogatásokat az egyesület vezetősége ezúton is köszöni, és továbbra is számít rájuk!

Szeretne értesülni programjainkról?

Kérjük, küldje el nevét és e-mail elérhetőségét a bolgarforum@mail.bg címünkre és értesíteni fogjük Önt az aktuális eseményeinkről.
Adományozás
Adományokat és támogatásokat szívesen fogadunk a Bolgár Kulturális Fórum 11709002-20121503 bankszámlájára. A befolyt összegeket az egyesület Alapszabályában rögzített kulturális céljai és tevékenysége megvalósítására fordítja.

Támogatóink: